test

Få et godt indeklima med din bolig fra Birch Ejendomme

cta Umbraco.Web.PublishedModels.OneColumnText

Få gode råd til indeklimaet i dit hjem

Et sundt indeklima er vigtig både for dig selv og din bolig. Heldigvis er der meget, du selv kan gøre for at få et godt indeklima i din bolig. Ved at vælge en ny og moderne lejebolig fra Birch Ejendomme får du en bolig med ventilationssystem, som gør en stor forskel for din boligs indeklima. Ventilationsanlægget er det samme som et genvindingsanlæg, der udskifter luften i din bolig, og sikrer dig et sundt og godt indeklima. Samtidig genbruger ventilationsanlægget varmen i din bolig, hvilket både er godt for miljø og pengepung. Herunder giver vi dig en række gode tips til, hvordan du kan undgå dårligt indeklima i dit hjem.

Sådan får du et godt indeklima i din bolig

For at holde et sundt og optimalt indeklima i din nye lejebolig fra Birch Ejendomme, anbefaler vi, at du følger nogle simple råd i din hverdag. Med boligens luftrensende ventilationsanlæg er du langt i forhold til at opnå et behageligt og sundt indeklima. Din boligs ventilationsanlæg er nemlig indstillet helt specifikt efter hver enkelt lejebolig. Ventilationsanlægget sørger for, at tilpasse sig boligens niveau af fugt, og anlægget vil derfor automatisk skrue op, når du laver ting, som giver ekstra fugt i luften som f.eks. når du går i bad eller laver mad ved komfuret eller i ovnen. Derudover skifter ventilationsanlægget luften i boligen ud løbende, så der kommer ny og frisk luft ind i din bolig. 


Foruden ventilationsanlægget er det dog en god idé at tænde emhætten, når du laver mad i køkkenet. Madlavning hvor gryderne koger og ovnen er tændt skaber en masse ekstra varme og fugt i luften. Hertil hjælper emhætten under madlavningen, mens det også er en god idé at lufte ud efter madlavningen. Lad desuden emhætten være tændt nogle minutter efter, du har lavet mad. Dette sikrer også, at den fugtige luft ikke sætter sig i boligen. 

Derudover anbefaler vi, at du lufter ud i din nybyggede bolig hver dag af 5-10 minutter ad gangen. Når du lufter ud, er det vigtigt at skabe gennemtræk i boligen, men kun kortvarigt, så varmen ikke forsvinder ud af boligen, og du skal til at opvarme hjemmet på ny. Ved at skabe kortvarigt gennemtræk i boligen fjerner du også de fleste skadelige partikler, der kan ophobe sig i hjemmet.

Fjern kondens på vinduerne

Der forekommer sjældent kondens på vinduerne i boliger, hvor der er installeret ventilationsanlæg. Derfor vil du også opleve, at det ofte ikke er nødvendigt at tørre vinduerne af i vores nye lejeboliger. Opstår der alligevel kondens på vinduerne f.eks. på badeværelset efter et dampende varmt bad eller i soveværelset efter en lang nattesøvn, hvor kroppen afgiver en stor mængde vand, kan det blive nødvendigt at fjerne kondens fra vinduerne. Dette gøres nemmest med en tør klud. Helt enkelt.

Få et bedre og sundere indeklima

Foruden de førnævnte tips og tricks kan du forbedre din boligs indeklima ved at følge en række simple råd. Først og fremmest er det en god idé at tørre det våde vasketøj udendørs, så fugten fra tøjet ikke sætter sig i møblerne og resten af boligen. Tørrer du vasketøjet indendørs er det stort set umuligt at få et sundt og optimalt indeklima, da tøjet indeholder store mængder fugt, der vil påvirke indeklimaet i boligen. Dertil er det også en god idé at minimere brugen af stearinlys i boligen. Stearinlys skaber hygge i hjemmet, men osen fra stearinlysene giver et usundt indeklima. Det er derfor en god idé at skifte fra de traditionelle stearinlys til LED-lys, som giver den samme hyggelige stemning, men ikke frigiver de samme skadelige stoffer som stearinlysene. Sidst, men ikke mindst, kan du forbedre din boligs indeklima ved at anskaffe dig nogle flotte indendørs planter, der både pynter og samtidig hjælper med at rense luften i boligen. Der findes flere planter, der decideret forbedrer indeklimaet i soveværelset eller hjælper med at rense luften i stuen eller køkken-alrummet. Spørg på din lokale planteskole, så du får de planter, der har den bedste effekt på boligens indeklima.

cta Umbraco.Web.PublishedModels.OneColumnText

 

 

 

 

Hvis du ønsker et godt indeklima, så er det vigtigt, at du lufter ud i din nybyggede bolig hver dag af 5-10 minutter ad gangen. Derudover er det en god ide at undgå at tørre tøj indenfor, bruge emhætten ved madlavning samt lukke døren til badeværelset, når du er i bad og lufte ud bagefter.

Der er flere kilder til et dårligt indeklima. Det gælder eksempelvis elektronik, legetøj, stoffer udsendt fra kæledyr samt forurening fra luften udenfor boligen.

Et dårligt indeklima kan medføre forskellige gener, som hovedpine, uoplagthed samt irriterede slimhinder. Disse symptomer vil dog gå over hurtigt igen.

For at bibeholde et godt indeklima, så er det bedst at holde stuetemperaturen på omkring 20-23 grader. Foretrækker du en koldere temperatur, når du skal sove, så kan du lufte ud i soveværelset lige inden.

Hvis du vil undersøge dit indeklima, så kan du eksempelvis måle luftfugtigheden med et hygrometer. Du kan også anskaffe en fugtalarm, som giver dig besked, hvis fugtniveauet i din bolig er for høj.

housesVis alle beliggenheder

BoligtypeHusleje - DKK

Størrelse - m²