test

Fra studieliv til voksenliv: Tips til den nyuddannede

cta Umbraco.Web.PublishedModels.OneColumnText

Klar til næste skridt i livet?

At afslutte din uddannelse markerer en stor milepæl i dit liv. Måske har du boet i studiebolig, på kollegie eller sammen med roomies i din studietid. Nu er du klar til næste skridt - du skal måske have et fast arbejde og ikke mindst et sted at bo, der passer til dine behov.

Det kan være en svær overgang. Skal man flytte først eller finde et job først, hvordan griber man lige det hele an? Vi har samlet en række gode råd til dig her.

Forbered dig på din jobsøgning

  • Opdater dit CV: Dit CV skal afspejle dine nyeste erfaringer og kompetencer. Husk at lave et motiveret CV, der er tilpasset de enkelte stillinger du søger, så det ikke bliver for ensformigt og generelt. Sørg også for at dit CV er præcist og overskueligt. Markér dine vigtigste kompetencer, i forhold til det enkelte job, med fed skrift så en screener nemt kan se, hvad du har lavet, der er relevant for deres stilling.

  • Opfrisk din LinkedIn: Sørg for at din LinkedInprofil indeholder relevante søgetermer så agenter nemt kan finde dig, når de søger efter en med din erfaring. Sørg også for at udfylde dine kompetencer og skriv en god og professionel intro til din profil. Hvis du har mod på det, så begynd at eksperimentere med at lave indlæg på LinkedIn og udvid dit netværk.

  • Brug jobportaler: Brug jobportaler som Jobindex, Ofir og LinkedIn Jobs. Herinde kan du finde masser af ledige stillinger. Er der ikke noget, som passer lige til dig, så prøv med uopfordrede ansøgninger og beskeder til de ansvarlige på LinkedIn, der kan hjælpe dig med at komme videre. Uopfordrede ansøgninger og netværk bruges i hver fjerde ansættelsesproces.

  • Skræddersy din motiverede ansøgning: Hver jobansøgning bør tilpasses det specifikke job og virksomhed. Vær omhyggelig med at fremhæve de kvalifikationer og erfaringer, der gør dig til den ideelle kandidat. Brug de ord, som de selv bruger i deres jobopslag for at øge dine chancer for at komme igennem ansættelsesprocessen.

Find din næste lejebolig

  • Læg et budget: Når du skal finde dit næste hjem, er det vigtigt at have styr på dit budget. Du skal lægge et realistisk budget med fokus på at have råd til mad, husleje, opsparing og diverse. Find en god skabelon til at lægge budget her.

  • Find den by du vil bo i: Overvej hvor du ønsker at bosætte dig. Dette kan være baseret på jobmuligheder, livsstil, eller nærhed til familie og venner.

  • Flyt efter arbejde: Hvis du får tilbudt et job i en anden by, kan det være en god idé at flytte efter arbejdet. Dette kan åbne nye muligheder og give dig en frisk start.

  • Brug Facebooksider: Der findes mange Facebookgrupper dedikeret til boligudlejning, hvor du kan finde aktuelle lejligheder og værelser.

  • Brug onlineplatforme: Websites som BoligPortal, Lejebolig.dk og DBA kan være nyttige værktøjer i din boligjagt.

  • Vær åben over for nye steder: Overvej også boligmuligheder i områder, du ikke umiddelbart havde tænkt på. Der kan være gode og mere økonomisk overkommelige steder, som stadig er tæt på transport og faciliteter.

  • Kan du få boligstøtte: Undersøg, om du er berettiget til boligstøtte. Dette kan være en stor hjælp i begyndelsen, hvor økonomien måske er stram. Under hver af Birch Ejendommes boliger finder du en boligstøtteberegner. Find den under det område du ønsker at bo i.

  • Har du råd til forudbetalt husleje og depositum: Husk at tage højde for, om du har råd til forudbetalt husleje og depositum til din nye bolig. Det kan være nødvendigt at spare op eller finde alternative løsninger.

   - Psst. Hos Birch Ejendomme skal du ikke betale forudbetalt husleje, men kun depositum.

 

Held og lykke med din job- og boligjagt. Mangler du et nyt hjem, så kan du se alle vores ledige lejeboliger her.

 

Har du brug for yderligere vejledning i jagten på den rette bolig for dig? Vores udlejningsrådgivere står altid klar til at hjælpe dig videre og svare på alle de spørgsmål du skulle have.

Find den enkelte rådgiver under de forskellige projekter eller kontakt udlejning her: + 45 89 20 72 00 & birchgm@birchgm.dk

cta Umbraco.Web.PublishedModels.OneColumnText

 

 

 

jobsøgning

 

 

 

ansættelse

 

 

 

boligsøgning

 

 

 

budget

 

 

 

trige

housesVis alle beliggenheder

BoligtypeHusleje - DKK

Størrelse - m²