test

Se hvordan du kan mindske regningen på dit årlige vand- og varmeforbrug

cta Umbraco.Web.PublishedModels.OneColumnText

Spar på vand- og varmeforbruget

Med de stigende priser på vand og varme, er behovet for små tips og tricks i hverdagen, som kan nedbringe en families gennemsnitlige vand- og varmeforbrug mere aktuelt end nogensinde før. Vi vil i denne artikel dele vores bedste råd til, hvordan du som lejer i en lejebolig fra Birch Ejendomme kan mindske regningen på dit årlige vand- og varmeforbrug, samt hvordan du kan holde på varmen og det gode indeklima i din nye lejebolig.

Hvordan nedbringer jeg min varmeregning?

Husstandens gennemsnitlige varmeforbrug afhænger i høj grad af, hvilken type bolig, du bor i. Det gennemsnitlige varmeforbrug er væsentlig lavere i et nybygget hjem, kontra en bolig af ældre dato, og der er flere faktorer, som har indflydelse på dette. Varmeforbruget i en nybygget bolig er mindre, da isoleringen som oftest er væsentlig bedre i nye huse. Samtidig er alt inventar nyt, hvilket gør, at der f.eks. ikke trækker ind fra utætte vinduer. I Birch Ejendommes nye lejeboliger er der indlagt fjernvarme, hvilket også er bedre rent energimæssigt frem for gasfyr, som typisk findes i ældre huse. Du er dermed allerede et skridt foran i forhold til at sænke dit gennemsnitlige varmeforbrug ved at vælge en ny bolig i en høj energiklasse.

Hvad er et gennemsnitligt varmeforbrug?

Hvor meget varme en gennemsnitsfamilie bruger er igen afhængig af, hvilken type bolig, du bor i. Der kan med andre ord være stor forskel på, hvor mange penge en familie bruger på at opvarme boligen. De store prisstigninger på særligt naturgas og elvarme har også betydet, at nogle boliger er blevet ekstremt dyre at opvarme, mens prisforskellen på fjernvarme også kan variere med flere tusinde kroner afhængigt efter, hvilket fjernvarmeværk, din bolig hører under. 

Hos Birch Ejendomme får du en ny lejebolig, der er forsynet med fjernvarme. Fjernvarmen kommer fra det fjernvarmeværk, som boligen er tilknyttet. Eksempel: Skal du bo til leje i Silkeborg, vil dit fjernvarmeværk være Silkeborg Forsyning. På de enkelte forsyningsselskabers hjemmeside, finder du typisk en oversigt over et gennemsnitligt varmeforbrug for en familie på fire. Her er det dog en god idé at være opmærksom på, at det gennemsnitlige varmeforbrug vil være højere i en gammel bolig, mens en nybygget bolig vil have et lavere gennemsnitligt varmeforbrug. 

 

Alle vores boliger opføres med:

  • Gulvvarme i alle rum, der sikrer en ligelig fordeling af varme i boligen. Vi anbefaler en minimumstemperatur på 18 grader i alle rum, hvilket holder kulde og fugt ude og sikrer det bedst mulige indeklima. 
  • Tre-lags vinduer, som holder godt på varmen. 
  • Ventilationsanlæg, der sikrer en høj luftkvalitet året rundt. Ventilationsanlægget genbruger varmen i hjemmet, hvilket er med til at holde varmeregningen nede.

Hvad er et typisk vandforbrug for en familie?

En families gennemsnitlige vandforbrug er igen afhængigt fra husstand til husstand, hvor meget vand, der forbruges årligt. Det danskerne typisk bruger vand på er bad og personlig hygiejne, toiletskyl, tøjvask og opvask/rengøring, og det er altså her, du skal være opmærksom, hvis du ønsker at nedbringe din families årlige vandforbrug. 

Ifølge Videnscentret Bolius er en familie på to voksne og to børns gennemsnitlige vandforbrug på ca. 144 m3 om året, hvilket svarer til 10.440 kroner om året. https://www.bolius.dk/saa-meget-el-vand-og-varme-bruger-en-gennemsnitsfamilie-279

Typisk vil en gennemsnitsdanskers vandforbrug være højere, hvis man bor alene. Det skyldes, at der stadig bruges samme mængde vand til f.eks. at vaske en gryde op, gøre hovedrent eller starte en maskinfuld vasketøj eller en opvask, som hvis der var flere i familien.

Tips og tricks til at holde på varmen

En lejebolig fra Birch Ejendomme er opført med ventilationsanlæg, der sikrer et sundt og godt indeklima i hjemmet. Ventilationsanlægget hjælper med at holde fugten i hjemmet nede, og samtidig genbruges varmen i hjemmet, hvilket både gavner miljøet og pengepungen. Ventilationssystemet i vores nye lejeboliger tjekkes og rengøres en gang årligt af Birch Ejendomme, hvilket sikrer de korrekte indstillinger til boligen samt, at filteret fungerer bedst muligt. Dette er i virkeligheden et nemt tip, da ventilationsanlægget ikke kræver noget af dig, som lejer. Alle indstillinger m.v. går gennem Birch Ejendommes teknikere. 

Samtlige af Birch Ejendommes lejeboliger er opført med gulvvarme i alle rum, hvilket sikrer en ensartet temperatur i hele boligen. Vi anbefaler, at der som minimum er 18 grader i boligens rum inkl. soveværelset, da det giver de bedste forudsætninger for et sundt indeklima. Ønsker du en højere eller lavere temperatur i et af dine rum, anbefaler vi, at du indstiller temperaturen langsomt, så rummene har tid til at varme op. På denne måde undgår du også at bruge unødvendig meget varme i hjemmet. Gulvvarmen samt tre-lags vinduer i boligerne sikrer en konstant temperatur i boligen, og er dermed med til at mindske det årlige varmeforbrug i hjemmet.

cta Umbraco.Web.PublishedModels.OneColumnText

 

 

 

 

 

 

Der findes flere gode tiltag, som kan hjælpe dig med at spare på varmen. Du kan eksempelvis holde igen med det varme vand, lukke døren til kølige rum samt sørge for din bolig er godt isoleret.

Som udgangspunkt kan du spare fem procent for hver grad, du skruer ned. Du bør dog ikke komme under 17-18 grader, da det øger risikoen for skimmelsvamp i din bolig.

Varmeforbruget varierer fra husholdning til husholdning, men i en lejlighed på 55 kvm vil varmeregningen typisk ligge på omkring 150-450 kr. om måneden.

Den mest ideelle rumtemperatur er 21 grader, men det er svært at sige, hvad din radiator skal stå på for at opnå denne temperatur, da det varierer fra bolig til bolig. Derfor bør du prøve dig frem.

Det kan være energibesparende at trække gardinerne for. Med gardiner forhindrer du nemlig et tab af varme ved vinduerne.

housesVis alle beliggenheder

BoligtypeHusleje - DKK

Størrelse - m²