test

cta Umbraco.Web.PublishedModels.OneColumnText

Birch Ejendomme sætter ny standard for bærende murværk

Birch Ejendomme er med deltagelse i nyt projekt med til at udvikle en ny vejledning inden for robusthed i bærende murværk. Hensigten er at sikre, at den stolte, danske bygningskultur med fuldmurede bygninger fortsat vil bestå. 

Projektet er et samarbejde mellem uddannelsesinstitutioner og erhvervsliv og har til hensigt at udvikle en vejledning, som opstiller de nødvendige værktøjer for ingeniører til at dokumentere robusthed og sikkerhed i det murede byggeri. I dag fravælges byggeri med bærende murværk ofte til bygninger mere end 12 meter over terræn på grund af manglende dokumentation af robustheden.

”Det er et utroligt spændende projekt, hvor vi hos Birch Ejendomme kan bidrage med ny viden til fremtidens byggeri. Med den nye vejledning kan vi yderligere optimere vores nuværende CO2-aftryk og samtidig medvirke til at bevare den rige danske murværkstradition”, fortæller Jens Lauridsen, Projektleder hos Birch Ejendomme

DGNB-certificeret byggeri på flere parametre

DGNB er allerede en integreret del af Birch Ejendommes byggeprojekter. Med den nye vejledning kan vi på sigt projektere højere etagebyggeri med bærende murværk end de nuværende fem etager. 

I dag mangler der vejledninger, som sikrer, at robustheden i det murede byggeri ikke leder til overdimensionering og dermed et øget materialeforbrug. Hos Birch Ejendomme glæder vi os over, at vi med deltagelse i projektet kan være med til at udvikle og eftervise en vejledning, som kan danne grundlag for fremtidige sunde, effektive og ikke mindst DGNB-certificerede byggeprojekter.

Om projektet

Projektet har modtaget økonomisk støtte fra Realdania, Danske Tegl samt H+H Danmark. Med i projektet er, foruden Birch Ejendomme, Danske Tegl, Aarhus Universitet, Statens byggeforskningsinstitut, H+H Danmark, Poul D. Christiansen Rådgivende Ingeniør samt Teknologisk Institut (projektleder Arash Ehtesham).
Projektperioden løber fra 1. januar 2022 til 31. december 2023.

Læs mere om projektet her.

 

 

cta Umbraco.Web.PublishedModels.OneColumnText

 

 

 

 

 

 

housesVis alle beliggenheder

BoligtypeHusleje - DKK

Størrelse - m²