test

Boligbyggeri fra 4 til 1 Planet

cta Umbraco.Web.PublishedModels.OneColumnText

Birch Ejendomme udvikler nyt eksempelbyggeri med lavere klimaaftryk

I Birch Ejendomme prioriterer vi ansvarsbevidsthed i byggeriet højt, og vi er altid på udkig efter nye muligheder for at optimere vores byggeri.

Siden årsskiftet har Birch Ejendomme været en del af initiativet Boligbyggeri fra 4 til 1 Planet, hvor vi er med til at gå forrest i den grønne omstilling i branchen ved at udvikle og opføre et eksempelbyggeri med et lavere klimaaftryk.

Nu kan vi endelig løfte en del af sløret for vores eksempelbyggeri, der vil indgå som en del af vores kommende rækkehusprojekt.

Skalerbarhed skal sikre et endnu lavere klimaaftryk i fremtiden

I initiativet stiler vi efter at opføre et eksempelbyggeri med en klimabelastning på 2,5 kg CO2-ækv/m2/år, hvilket er væsentligt lavere end den lovmæssige grænseværdi på 12 kg CO2-ækv/m2/år.

Eksempelbyggeriet vil som udgangspunkt bestå af en til to blokke med fem til seks rækkehuse. Erfaringerne fra projektet skal bidrage med viden til, hvordan vi fremadrettet minimerer klimabelastningen på vores traditionelle rækkehuse, mens vi stadig har øje for arkitektur, byggeperiode og økonomi. Derfor arbejdes der på nuværende tidspunkt med to forskellige løsninger, hvor bl.a. brugen af biobaseret isoleringsmateriale, skruefundament og træbeklædte facader undersøges.

”På nuværende tidspunkt kan vi ikke finde andre eksempelbyggerier på 2,5 kg CO2-ækv/m2/år, så det er ret unikt at være en del af et så ambitiøst samarbejde og projekt. Samtidig er det virkelig spændende at få mulighed for at følge vores eget eksempelbyggeri helt tæt fra de spæde udviklingsfaser til det færdigopførte byggeri.”, fortæller Adam Toftemark, DGNB-medarbejder i Birch Ejendomme.

Byggeriet forventes at blive igangsat i 2025.

Om Boligbyggeri fra 4 til 1 Planet

Birch Ejendomme er én blandt ni ambitiøse bygherrer, som er udvalgt til initiativet Boligbyggeri fra 4 til 1 planet. Initiativet er søsat af Realdania og VILLUM FONDEN.

Læs mere om vores eksempelbyggeri her.

cta Umbraco.Web.PublishedModels.OneColumnText

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

housesVis alle beliggenheder

BoligtypeHusleje - DKK

Størrelse - m²