test

5 gode tips til indretning af den lille stue

cta Umbraco.Web.PublishedModels.OneColumnText

Indretning af den lille stue

Er du flyttet i en lejlighed eller et rækkehus med en mindre stue, og drømmer du om, at få mest muligt ud af pladsen i din lejebolig? Så har vi samlet 5 tips til indretningen af den lille stue.

1. Vælg møbler i passende størrelser

Du drømmer måske om en stor flyder sofa til 5 personer, et stort sofabord og et spisebord med plads til 6 personer. Men når du har en mindre stue, gælder det om at skabe luft og plads, så man ikke føler, at man støder ind i møbler med hvert skridt man tager.

Vælg en lækker 2-personers sofa, der evt. kan slås ud til sovesofa, hvis behovet er der. Har du plads til et rundt spisebord, der kan trækkes ud og derved have plads til flere, er det også en god løsning. Match dit spisebord med dit sofabord. Runde borde gør det muligt til at samle flere personer på mindre plads fremfor store firkantede møbler.

2. Masser af lyse farver

Lyse farver er noget af det vigtigste, hvis du skal sikre at den lille stue i din lejebolig virker rummelig og hyggelig, at opholde sig i. Store mørke møbler og dunkel belysning vil hurtigt få din lejlighed eller dit rækkehus til at virke trængt og dystert at opholde sig i.

Lyse farver som hvid, beige og pasteller reflekterer lyset og åbner rummet op. Brug gerne forskellige nuancer af samme farve for at tilføje dybde uden at overvælde rummet. Du kan med fordel vælge lysebrune, beige, lysegrå eller lette pastelfarvede møbler til din indretning af rummet, for at give lidt kontrast.

3. Udnyt vægpladsen

Drop tv-bordet og hæng dit fjernsyn op på væggen. På den måde slipper du for et af de større og mere klodsede møbler. Hvis du ikke er til vægophængte fjernsyn, kan du med fordel købe et trebenet stativ – dette giver mere luft og plads end det klassiske tv-bord - og så er det let at flytte rundt.

Hæng hylder, rammer og opbevaringsmøbler op på væggene. Undgå at overdrive, da dette igen bare vil skabe uro i rummet og få rummet til at virke trangt. Det er vigtigt, at der er god plads mellem dine møbler og at dine vægge ikke er klistret helt til med billeder og møbler. Et større væghængt spejl kan give selv de mindste rum mere dybde og virke større.

4. Møbler med smalle ben er vejen frem

I en mindre stue handler det om at få mest muligt ud af indretningen. For at få rummet i din lejebolig til at virke større, er det en rigtig god idé at vælge møbler med smalle ben. På den måde får du mere gulvplads og undgår at møblerne tynger rummet.

Undgå de store træborde med massive ben, da de hurtigt tager meget plads og får et lille rum til at virke mindre.

5. Sørg for god belysning

Store vinduer med godt lysindfald er ideelt til at få mindre rum til at virke større. Det er dog næppe noget, du selv har kunne vælge i din lejlighed eller dit rækkehus, men du kan med fordel vælge at bygge rummet rundt om vinduerne. Sørg for at møblerne ikke dækker for lysindfaldet.

Er du så heldig, at der er gulv til loft vinduer, kan du nemmere få en lille stue til at virke stor. Men er vinduespartierne i din nye lejebolig mindre, kan du med fordel sørge for god belysning vha. loft- og gulvlamper. Bruger du smartbelysning kan du styre og ændre hele atmosfæren i rummet med et enkelt klik.

Er du interesseret i at se, hvordan vi har indrettet nogle af vores mindste boliger? Så kan du se billeder af nogle af vores 45 m2 lejligheder her.

cta Umbraco.Web.PublishedModels.OneColumnText

 

Lejebolig 45 kvadratmeter

 

 

 

 
 

 

Når du skal vælge møbler, kan du med fordel tage ud i diverse møbelbutikker og se, hvordan de har sammensat indretningen. Du kan også få inspiration fra sociale medier som Pinterest og Instagram.

Når du skal sammensætte farvevalget i din lille stue, er det vigtig at gå med lyse farver. Du kan med fordel lave en collage med møbler, gardiner og billeder, som du godt kan lide, og sammensætte dit farvevalg ud fra denne.

Om du må male væggene i din lejebolig afhænger af din lejekontrakt. Her står der ofte, hvordan lejligheden skal afleveres når du fraflytter. Når du bor til leje hos Birch Ejendomme må du gerne male dine vægge, så længe boligen afleveres i samme stand som ved indflytning.

Store og mørke gardiner kan hurtigt få din stue til at virke mindre. Men bruger du lyse og letgennemsigtige gardiner kan de åbne rummet op og skabe masser af lys og liv. Gardiner er især gode til et rum, der har gulv til loft vinduer.

housesVis alle beliggenheder

BoligtypeHusleje - DKK

Størrelse - m²