test

Energibesparende tips

cta Umbraco.Web.PublishedModels.OneColumnText

Bliv klogere på elforbruget for en familie

Hvad er et gennemsnitlig elforbrug for en familie?

Vi får mange henvendelser fra nuværende og interesserede lejere om, hvad elforbruget for en gennemsnitsfamilie ligger på i vores lejeboliger. De fleste der henvender sig, efterspørger, hvad et normalt elforbrug for en familie på fire eller et gennemsnitlig elforbrug for to personer er på. 

Ifølge Energistyrelsen har danskere et gennemsnitlig elforbrug på 1.600 kWh pr. år, mens en gennemsnitsfamilie på to voksne og to børn i et 150 m2 stort hus bruger 4.500 kWh om året. (https://sparenergi.dk/

En families elforbrug afhænger dog af, hvordan beboerne bruger strøm i hverdagen, samt hvordan boligens stand og isolering er. Ved at vælge en ny og moderne lejebolig, er du allerede sikret et lavere forbrug end, hvis du vælger en bolig af ældre dato. Du kan dog også spare en del penge på din kommende elregning ved blot at følge nogle simple trin i dagligdagen.

Gode råd til at spare på strømmen

Selvom en ny lejebolig fra Birch Ejendomme allerede er med til at holde dit gennemsnitlige elforbrug lavere, er der dog også en række ting, du selv kan gøre for at spare på strømmen og holde dit energiforbrug i bund. Herunder har vi samlet tre tips, du let kan implementere i hverdagen. 

Brug LED-pærer 

Du har helt sikkert lært fra barnsben, at det er vigtigt at slukke for lyset i de rum, du ikke opholder dig fysisk i. Foruden at slukke for lyset, når du forlader et rum, kan du også med fordel flytte din arbejds- eller læseplads hen til et vindue med naturligt dagslys, så du undgår at skulle tænde for unødvendigt lys. Vores lejeboliger opføres med store vinduespartier, som giver dig et lyst og indbydende hjem, og som samtidig lukker en stor mængde naturlig dagslys indenfor.

Fyld vaskemaskinen 

Hvis du fylder vaskemaskinen helt op, inden du sætter den igang, udnytter du energien allerbedst, og sparer dermed penge på strømmen i hjemmet. Du kan samtidig med fordel sænke temperaturen og bruge Eco-funktionen, når du vasker tøj, hvilket også kan spare en del af dit samlede elforbrug. Dog skal du være opmærksom på, hvilke tekstiler, der med fordel kan vaskes på lavere temperaturer, samt hvilke der kræver højere grader, for at dræbe bakterier, som eksempelvis sengetøj og håndklæder. Som lejer finder du i din infomappe  manualer for dine forskellige hårde hvidevarer i din lejebolig, så du ved hvor meget, du kan fylde i maskinerne, samt hvordan du kan indstille maskinen bedst muligt. 

Tør tøj udenfor 

Når du vælger en lejebolig fra Birch Ejendomme med vaskemaskine og tørretumbler, er det nemt og bekvemt at klare den ugentlige tøjvask i hjemmet. Hvis du har mulighed for at tørre dit vasketøj udendørs, er der dog mange penge at spare på at undgå at bruge tørretumbleren for hyppigt. Er det ikke en mulighed råder vi dog alligevel til, at du ikke tørrer tøjet på tørrestativ indendørs, da det vil have en negativ effekt på fugtigheden i din bolig, og dermed forringe dit indendørs klima. 

Sluk alle standbyapparater 

Har du også strømstik siddende i stikkontakterne rundt omkring i dit hjem, selvom du ikke er hjemme til at benytte apparaterne i store dele af dagen? Det kan nemt blive en vane at lade strømstikkene side i, men der er gode penge at spare på elforbruget, hvis du slukker for dine strømslugende apparater, når du ikke bruger dem. Sluk f.eks. for TV’et, hiv opladerstikket ud eller luk ned for internettet, når du ikke er hjemme. Hiv stikket til kaffemaskinen ud, og tag familiens telefonopladere ud af stikkontakterne, når de ikke er i brug. En del af husstandens samlede elforbrug går nemlig i høj grad til forskellige apparater i hjemmet, som er på standby døgnet rundt, selvom vi ikke bruger dem. 

Fyld opvaskemaskinen helt op 

Bor du til leje i en lejebolig fra Birch Ejendomme med alt i hårde hvidevarer, vil du kunne glæde dig over at have en moderne opvaskemaskine i hjemmet. Her gælder samme råd, som ved vaskemaskinen, at der er penge at spare, hvis du fylder maskinen helt op, før den sættes i gang. Sæt eventuelt opvaskemaskinen i gang inden sengetid, så den billigere strøm om natten udnyttes, mens maskinen kører. 

Udnyt den billigere strøm 

Med de variable elpriser er det muligt at udnytte strømmen, når den allerbilligst i løbet af døgnet. Der kan være mange kroner til forskel på el på de forskellige tidspunkter af døgnet, og det kan oftest betale sig at vaske tøj og starte opvaskemaskine om formiddagen eller inden sengetid, og  lave mad i ovnen på billigere tidspunkter end lige omkring klokken 18.00-20.00, hvor strømmen typisk er allerdyrest. Ligesådan kan du også udnytte at ovnen allerede er tændt, og lave flere ovnretter på samme tid. På den måde sparer du både tid og penge, når du laver mad.

Det er nemt at spare penge på energiforbruget

Med de stigende elpriser er flere selvsagt blevet mere bevidste omkring deres eget forbrug, samt hvordan man sparer på strømmen. Indfører du nogle af ovenstående simple tiltag i dagligdagen, kan der være mange penge at spare på elregningen. Ved at være opmærksom på familiens elforbrug og følge vores guide til brug og vedligehold kan du opnå en god strømbesparelse og årligt spare flere hundrede kroner på husstandens samlede elforbrug. Det er både gavnligt for miljøet og for pengepungen.

cta Umbraco.Web.PublishedModels.OneColumnText

 

 

strøm

 

 

lyskilde

 

 

Hvis du gerne vil spare på strømmen, så er det en god ide at anvende LED-pærer, fylde vaskemaskinen, slukke lyset, når du forlader et rum, samt slukke de apparater, som står på standby.

Du kan spare en del penge alt efter hvornår på dagen, du bruger strøm. Det er typisk billigere midt på dagen eller om natten.

Der er flere strømslugere i dit hjem. En stor del af strømforbruget i de fleste boliger skyldes blandt andet tv og computer samt hårde hvidevarer, som køleskab og vaskemaskine.

Flere faktorer spiller ind i et TVs strømforbrug, når det står på standby, og derfor er svært at give et præcist tal. Men typisk bruger TV’et mellem 0,5 og 5 watt i standbytilstand.

Strømforbruget er meget forskelligt fra husstand til husstand, men typisk bruger en gennemsnitsdansker omkring 1600 kWh el om året.

houses







Vis alle beliggenheder

Boligtype



Husleje - DKK

Størrelse - m²